EN MK
На 27 декември (петок) во 20:00 часот во клубот ГЕМ, во рамки на малиот саем на книги, ќе се одржи промоција на четири наслови објавени во едицијата Квир сквер на Темплум.
Делегацијата на Европската Унија во Македонија и Хелсиншкиот Комитет за човекови права одржаа настан по повод одбележувањето на Денот на човековите права, 10ти декември, во ЕУ Инфо Центарот во Скопје.
Го одбележуваме Денот на човековите права, 10 декември (вторник), со серија настани во ЕУ инфо центарот.
Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија и ЛГБТИ центарот за поддршка го организираат петтиот по ред Марш на толеранцијата кој ќе се одржи на 16 ноември, со почеток во пет до дванаесет, пред Влада...
Конференцијата по повод кампањата „Македонија има љубов за сите“ се одржа на 7ми ноември 2013 во ЕУ Инфо Центарот во Скопје.

По мислењето на Комисијата за заштита...

пет

09.12.16

По соопштението на Мрежата за заштита од дискриминација по повод мислењето на Комисијата за заштита од дискриминација (КЗД) за Миленко Неделковски, проф. д-р Беким Кадриу, член на КЗД, испрати реак...

ПОВЕЌЕ

Комисијата заштита од дискриминација не го преп...

срд

07.12.16
naslov

Мрежата за заштита од дискриминација остро реагира на мислењето бр. 08-1651/1 од 17.10.2016 на Комисијата за заштита од дискриминација по претставката на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги поднесена против новинарот Миленко Неделковски, з...

ПОВЕЌЕ

Пријатели

Јавно извинување: Сулејман Мехази за неговата к...

срд

07.12.16
naslov

Мрежата за заштита од дискриминација остро реагира на мислењето бр. 08-1651/1 од 17.10.2016 на Комисијата за заштита од дискриминација по претставката на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги поднесена против новинарот Миленко Неделковски, за сторена ...

ПОВЕЌЕ

Соопштение за јавноста на Платформата за ХИВ

чет

01.12.16
naslov

Платформата за одржливост на сервисите за превенција и поддршка за ХИВ ја сочинуваат 16 граѓански организации од 9 града во Македонија, од кои најголемиот дел се директно вклучени во спроведувањето на активностите за превенција на ХИВ помеѓу групите изложени на најголем ризик.

ПОВЕЌЕ

Генералното собрание на ООН нема да дозволи попречување н...

втр

22.11.16
naslov

По тесното гласање, на 21 ноември, од страна на Генералното собрание при Организацијата на обединетите нации го избра и назначи новиот ООН експерт, преку чие работење меѓу другото ќе треба да се адресира и насилството и дискриминацијата базирано на сексуална ориентација и родов идентитет, и тоа е оценето како „победа за човековите права“ од страна на Human Rights W...

ПОВЕЌЕ