Живот на маргините: Резултати од истражувањето за искуствата на ЛГБТИ луѓето во Југоисточна Европа

Животот на ЛГБТИ луѓето на маргините, прикажан преку истражувањето на Светска банка кое е спроведено со цел подобро да се разберат животите на ЛГБТИ луѓето во седум земји меѓу кои и Македонија.

Наодите од истражувањето  потврдуваат дека повеќето ЛГБТИ луѓе ги кријат своите идентитети поради страв од дискриминација и загриженост за нивната безбедност на јавните места, но и во нивните домови. Истражувањето воедно покажува дека повеќето ЛГБТИ луѓе не се вклучени во ЛГБТИ движењата и имаат ограничено познавање на нивните права и за тоа како да ги остварат. За целото истражување на следниот линк.

Може да ви се допадне Повеќе од авторот

Коментарите не се дозволени