Извештај за состојбата со човековите права на ЛГБТИ во Македонија за септември и октомври

Месечениот извештај за состојбата со човековите права на ЛГБТИ луѓето во Македонија за септември и октомври покрива неколку теми меѓу кои:

  • Законот за спречување и заштита од дискриминација усвоен по трет пат
  • Говорот на омраза кон ЛГБТИ луѓето и натаму присутен во големи бројки
  • Лицето X го смени родот по 11 годишна битка со институциите
  • Скопје Прајд Викенд по осми пат се одржа во Скопје
  • ЛГБТИ Центарот за поддршка прослави 8 години постоење

Целосниот извештај на следниот линк: Месечен извештај за состојбата со човековите права на ЛГБТИ за септември и октомври 2020

Може да ви се допадне Повеќе од авторот

Коментарите не се дозволени