Месечен извештај за состојбата со човековите права на ЛГБТИ луѓето за ноември и декември

Во текот на месеците ноември и декември забележан е зголемен говор на омраза насочен кон ЛГБТИ луѓето, а регистрирани се и случаи на дискриминација. Она што е особено алармантно е отсуството на било каква реакција на пријавените случаи на говор на омраза на интернет од страна на Министерството за внатрешни работи и инертноста на ова Министерство на продолжениот напор од страна на граѓанските организации да се преземат мерки против оваа појава. Прочитајте го целиот извештај на следниот линк: Месечен извештај за состојбата со човековите права на ЛГБТИ за ноември и декември

Може да ви се допадне Повеќе од авторот

Коментарите не се дозволени