ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ЕРАСМУС + ПРОЕКТОТ: БАЈКИТЕ СЕ ЗА СЕКОГО (Fairy tales are for everyone)

ЛезФем со задоволство ве поканува да се пријавите за учество во проектот Бајките се за секого кој во рамки на програмата Ерасмус+ го имплементираме заедно со организациите од регионот: Фондација ЦУРЕ од БиХ, НВО Јувентас од Црна Гора, ЦЕСИ – Центар за едукација, советување и истражување од Хрватска и Алтернативен центар за девојки од Србија.

Проектот вклучува учесници/ки од регионот кои сметаат дека во бајките од кои сме учелe не се рамноправно претставени сите етнички, родови, сексуални и други малцински групи, родовите се бинарно прикажани, и нема баланс во односот на моќта помеѓу мажите и жените, потполно исклучувајќи било каква можност за еманципација.

Целиот повик можете да го преземете на следниот линк.

Може да ви се допадне Повеќе од авторот

Коментарите не се дозволени