„Прав(д)а за Сите“ – Павле Богоевски

„Кампањата „Прав(д)а за сите“ е дел од Проектот на УСАИД за подобрување на статусот на ЛГБТИ луѓето, имплементиран од страна на ЛГБТИ Центарот за поддршка во соработка со партнерските организации Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници“ и ЛГБТ Јунајтед Тетово. Кампањата има за цел да ги рефлектира состојбите со нарушувањата на правата на ЛГБТИ луѓето во македонското општество, но од друга страна д ги рефлектира и можностите за борба и еманципација. Во кампањата учествуваше и Павле Богоевски: „Третманот на најмаргинализираните е едно од основните мерила за секое општество кое сака да се нарече себеси демократско.“

Може да ви се допадне Повеќе од авторот

Остави реплика