Тримесеченик за состојбата со човековите права на ЛГБТИ луѓето во Македонија

Во текот на месеците август, септември и октомври се случија неколку настани на кои беа промовирани публикации кои се однесуваат на животот на ЛГБТИ луѓето и нивните проблеми и потреби. Во текот на овие месеци не се нотирани поголеми промени во однос на човековите права на ЛГБТИ луѓето, ниту прекршувања. Од друга страна, повторно бројот на регистриран говор на омраза врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет е најголем во споредба со другите основи, што е показател за продолжената нетрпеливост кон ЛГБТИ луѓето, но истовремено и на праксата на неказнување на лицата кои шират омраза. Целата содржина на тримесечникот можете да ја проследите на следниот линк: Тримесечен извештај за состојбата со човековите права на ЛГБТИ луѓето во Македонија

Може да ви се допадне Повеќе од авторот

Коментарите не се дозволени