Двомесечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за периодот јули – август 2013

Двомесечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за периодот јули – август 2013 година ги опфаќа темите: Инциденти предизвикани од верска омраза и нетрпеливост; Иницијатива за уставно дефинирање на бракот единствено како заедница помеѓу маж и жена; Случај Томислав Кежаровски; Полициска тортура во Демир Хисар; Регулирање на семејните односи во случаи со странски елемент; Влошување на статусот на внатрешно раселените лица од конфликтот во 2001 година; Случај Татјана Бошњаковска и Права на ЛГБТИ заедницата.

 

Двомесечниот извештај можете да го преземете на следниов линк

Може да ви се допадне Повеќе од авторот

Остави реплика