Како ме лечеа од хомосексуалност

Ана помина повеќе од пет години во Психијатриската установа Лопача, во која на шеснаесет годишна возраст ја сместија родителите за да ја “излечат” од хомосексуалност. Кога наполни 18 години ја задржаа во установата без да добијат писмено одобрение иако законот го налага тоа. Она што се случуваше во Лопача под стручната директорска палка на др. Мирјана Вулин и др. Радомир Ракун наликува на сценарио за хорор филм. Ана беше врзувана, дрогирана со лекови, ја оставаа во самица и ги лажираа анализите дека е зависничка од дроги со цел да имаат какво-такво оправдание да ја задржат. Ана прв пат беше пуштена на слобода кога докторката Вулин кажа дека е излечена и дека повеќе не и се допаѓаат девојки…

Извор: e-novine

Може да ви се допадне Повеќе од авторот

Остави реплика