Месечен извештај – октомври 2013

Месечниот извештај за октомври 2013 ги содржи следниве теми: Неуставно спречување на протестот за поддршка на новинарот Кежаровски; Пренатрупаност во притворските одделенија на затворите ширум државата; Недоволна транспарентност при изборот на кандидати за вработување од социјално ранливите категории на граѓани; Правните лавиринти во областа на остварувањето на социјалната заштита; Поднесени кривични пријави за нападите над ЛГБТИ Центарот за поддршка и Права на ЛГБТ заедницата.

Месечниот извештај можете да го преземете на следниов линк.

Може да ви се допадне Повеќе од авторот

Остави реплика