„Прав(д)а за сите“ – Беким Асани

„Кампањата „Прав(д)а за сите“ е дел од Проектот на УСАИД за подобрување на статусот на ЛГБТИ луѓето, имплементиран од страна на ЛГБТИ Центарот за поддршка во соработка со партнерските организации Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници“. Кампањата има за цел да ги рефлектира состојбите со нарушувањата на правата на ЛГБТИ луѓето во македонското општество, но од друга страна д ги рефлектира и можностите за борба и еманципација. Во кампањата учествуваше и Беким Асани од ЛГБТИ Јунајтед Тетово, кој истакна дека: „Во последните години во ЛГБТИ активизмот на локално и национално ниво гледам прогрес и зајакнување на ЛГБТИ заедницата.“

Може да ви се допадне Повеќе од авторот

Остави реплика