„Прав(д)а за сите“ – Лазар Јотев

„Кампањата „Прав(д)а за сите“ е дел од Проектот на УСАИД за подобрување на статусот на ЛГБТИ луѓето, имплементиран од страна на ЛГБТИ Центарот за поддршка во соработка со партнерските организации Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници“. Кампањата има за цел да ги рефлектира состојбите со нарушувањата на правата на ЛГБТИ луѓето во македонското општество, но од друга страна д ги рефлектира и можностите за борба и еманципација. Во кампањата учествуваше и Лазар Јотев, кој зборуваше за своето искуство: „Со денови сакав да ја кажам мојата вистина, и еден ден ја кажав.“

Може да ви се допадне Повеќе од авторот

Остави реплика